Dobar akumulator je preduvjet da vaš automobil ne osjeti jako niske noćne temperature, i da ujutro upali bez problema.

Ulje i antifriz. Prije zime uvijek provjeravajte i regulirajte razinu ulja i antifriz. Kako biste izbjegli stradanje motora vašeg automobila, prije svake zime treba provjeriti antikorozu. Ako dođe do gubitka svojstava, može doći do smrzavanja i stradanja vozila. Da biste izbjegli ovu neugodnost u automobilu, otpornost antifriza na niskim temperaturama ili zamijenite antifriz. Ulje manjeg viskoziteta je u zimskim mjesecima pogodnije za Vaš automobil kako bi bio olakšan jutarnji start motora pri mrazevima.

Preglednost u vožnji. Kako zbog zimskih padavina, stakla mogu biti jako zaprljana, a da ne bi ste imali probleme tijekom vožnje savjet je da stare i dotrajale brisače stakla zamijenite novim i osvježiti ovu auto opremu. Osim toga, provjerite imate li tekućinu za vjetrobransko staklo. Naravno, u zimskim mjesecima, potrebno je sipati zimsku tekućinu tako da tekućina ne izblijedi. Pogodno je da imate u gepeku automobila.

Smanjena vidljivost. Još jedan od problema s kojim se susreću vozači u zimskom periodu je smanjena vidljivost, naročito u ranim jutarnjim satima kada se kreće na posao, kao i pri povratku s posla. Zato je uvijek dobro imati snažna svjetla i rezervnu žarulju za neplanirane situacije. Osim što je korisno imati rezervne žarulje, to je i pravna obvezna oprema za automobil.

Zimska auto oprema za čišćenje snijega: brisač i strugač za led, rukavica za struganje leda, lijevak za točenje kojim ćete lako doliti destiliranu vodu, antifriz ili tekućinu za stakla, metla za snijeg, kablovi startera, odmrzivač za brave. Naravno, i glicerin kako bi izbjegli neugodnosti da ne možete otvoriti vrata automobila. Svaki automobil zahtijeva potrebno održavanje i njegu. Ako uložite u svoj automobil i prateću opremu za automobile, također uložite u sigurnu vožnju.

Categories: Blog